22 Μαΐου 2021

AΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΛ ΑΖΝΑΒΟΥΡ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


Η Δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έκανε σήμερα τα αποκαλυπτήρια μιας προτομής του Σαρλ Αζναβούρ, που απεβίωσε το 2018, στη συνοικία όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Γαλλοαρμένιος τραγουδιστής στο Σεν Ζερμέν Ντε Πρε.

Η μπρούτζινη προτομή, από ένα γύψινο γλυπτό που είχε κατασκευάσει το 1964 η γλύπτρια Αλίς Μελικιάν με την ευκαιρία της πρώτης επίσκεψης του καλλιτέχνη στην Αρμενία, προσφέρθηκε απ' το Ίδρυμα Αζναβούρ στην Πόλη του Παρισιού τον Οκτώβρη του 2019, ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Τ' αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν ανήμερα της επετείου της γέννησής του, στις 22 Μάη του 1924, παρουσία μελών της οικογένειάς του και τοποθετήθηκε στη διασταύρωση του Οντεόν, στη συνοικία όπου ο δημιουργός του "La Boheme" πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Παρουσία της πρεσβευτού της Αρμενίας, η Αν Ινταλγκό χαιρέτισε την "ασυνήθιστα μακρά σταδιοδρομία" του τραγουδιστή, την "αγάπη του για την πρωτεύουσα" της Γαλλίας, επανέλαβε όμως επίσης την υποστήριξή της στον Αρμενικό λαό, στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ με το Αζερμπαϊτζάν.

Μια προτομή του Σαρλ Αζναβούρ αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα στο Στεπάνακερτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε ο Νικολά Αζναβούρ, γιος του καλλιτέχνη και συνιδρυτής του Ιδρύματος Αζναβούρ.

Πηγή indicator.gr