31 Μαΐου 2021

ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των ταξιδιών εντός της Ε. Ε. καλεί τα κράτη - μέλη να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της Ε. Ε. Για το σκοπό αυτό, τονίζει ότι «τα κράτη μέλη θα πρέπει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό βάσει της εθνικής νομοθεσίας, να αρχίσουν να εκδίδουν ψηφιακά πιστοποιητικά COVID της Ε. Ε. ήδη πριν απ' την έναρξη ισχύος του σχετικού κανονισμού την 1η Ιούλη».

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε: «Σήμερα, προτείνουμε στα κράτη μέλη να συντονίσουν τη σταδιακή άρση των περιορισμών ελεύθερης κυκλοφορίας, λαμβάνοντας υπόψη το νέο κοινό εργαλείο μας: το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της Ε. Ε. Αναμένουμε απ' τα κράτη μέλη να κάνουν καλύτερη χρήση αυτού του μέσου και της σύστασης να επιτρέψουν σε όλους να κινηθούν ξανά με ελευθερία κι ασφάλεια».

Η Στέλλα Κυριακίδη, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων είπε: «Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά με αυξανόμενη ταχύτητα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η ασφαλής ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς μπορεί σταδιακά να ξαναρχίσει. Ενώ κοιτάζουμε μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία, πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Πηγή in.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Η ιστοσελίδα, διακατεχόμενη από ένα τιτανοτεράστιο... ενθουσιασμό με την καθιέρωση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, προχώρησε σε δεύτερη σχετική ανάρτηση, μέσα στη μέρα! Περισσότερο επικριτικό σχόλιο λοιπόν, στην προηγούμενη παρουσίαση...