27 Δεκεμβρίου 2019

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι 60 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι και το Υπουργείο Βιομηχανίας κι Ανάπτυξης Υποδομών του Καζακστάν. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 6 παιδιά. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε κοντινά νοσοκομεία.

Στο λογαριασμό του αερολιμένα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αναρτήθηκε ένας προκαταρκτικός κατάλογος των 60 επιβατών που επέζησαν κι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Το επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 95 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος εκτελούσε την πτήση απ' την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας, κι άρχισε να χάνει ύψος αμέσως μετά την απογείωσή του με αποτέλεσμα σύντομα να συντριβεί σε διώροφο κτίριο, σε κατοικημένη περιοχή, κοντά στο Αλμάτι.

Στο σημείο επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Το Υπουργείο Βιομηχανίας κι Ανάπτυξης Υποδομών έδωσε εντολή ν' ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Fokker-100 μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Πηγή tvxs.gr/news/kosmos