12 Νοεμβρίου 2021

SUZUKI CELERIO, ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΗΣ ΜΕ 5.800 €


Οι Ιάπωνες παρουσιάζουν τη νέα γενιά του Suzuki Celerio το οποίο συνεχίζει να είναι ένα απ' τα πιο προσιτά κι απλά μοντέλα πόλης.

Το Celerio εισήχθη για πρώτη φορά στην γκάμα της Suzuki το 2008, όπου κι αντικατέστησε το ήδη επιτυχημένο Alto. Σήμερα, το Celerio περνά στην 3η του γενιά, διατηρώντας στο έπακρο τα βασικά του χαρακτηριστικά: compact διαστάσεις, χαμηλή τιμή κι απλότητα στην κατασκευή του.

Όπως μπορούμε να δούμε, σε επίπεδο σχεδίασης, το ιαπωνικό μοντέλο αποκτά μια πιο σύγχρονη αισθητική με πιο πολλές καμπύλες. Επίσης, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, έρχεται με αυξημένο πλάτος κατά 55 χλστ. και μεγαλύτερο μεταξόνιο 10 χιλιοστά (το μήκος του παραμένει στα 3.695 χιλιοστά κι η απόσταση απ' το έδαφος στα 170 χλστ.). Παράλληλα, η Suzuki έχει τροποποιήσει την πλατφόρμα Heartect, στην οποία βασίζονται τα Swift, Wagon R και Baleno, πάνω στην οποία χτίστηκε και το Celerio.

Το εσωτερικό του νέου Celerio βρίσκουμε, πλέον, μια μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment το οποίο περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις εφαρμογές συνδεσιμότητας. Παράλληλα, η Suzuki έχει αναβαθμίσει τον εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας στις πλουσιότερες εκδόσεις: δύο αερόσακους, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, αισθητήρες παρκαρίσματος κι άλλα. Για την κίνηση του ιαπωνικού προσθιοκίνητου μοντέλου χρησιμοποιείται και πάλι ο τρικύλινδρος 1.000άρης βενζινοκινητήρας K10C DualJet, με απόδοση 67 ίππων. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός 5τάχυτου κιβωτίου και ενός αυτόματου κιβωτίου.

Η κατασκευή του νέου Celerio γίνεται και πάλι στην Ινδία, κάτω απ' την ομπρέλα της Maruti Suzuki κι ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα λανσαριστεί στην Ευρώπη. Σίγουρα, όμως, η τιμή διάθεσής του που τοποθετείται στα 5.840 € θα ήταν ένα σημαντικό δέλεαρ ακόμη και για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Πηγή carandmotor.gr