17 Ιουνίου 2020

OPEL MANTA

ΕΝΑ ΑΠ' ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ OPEL ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ Ν' ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ!

Το σπορ Manta έκανε το ντεμπούτο του το Σεπτέμβρη του 1970. Ως πλέον κατάλληλη για την περίσταση, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Timmendorfer Strand, στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας (Γερμανία). Για την Opel, το Manta ήταν ένα άνοιγμα σε μια νέα αγορά.

Το Manta ήταν νέο, κομψό και σπορ και κυκλοφόρησε την κατάλληλη εποχή. Τα coupe που μπορούσαν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα ήταν πολύ ελκυστικά. Την πρώτη πλήρη χρονιά πωλήσεων, η Opel πούλησε 56.200 οχήματα Manta – ενώ παρήγαγε συνολικά 498.553.

Το 1975, το επόμενο Manta έκανε τον ντεμπούτο του με την έκδοση B. Με τη μακροχρόνια δημοτικότητά του, το Manta B διαδραματίζει ένα ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία 120 χρόνων της εταιρίας στο χώρο του αυτοκινήτου. Κανένα άλλο μοντέλο δεν παρέμεινε απαράλλαχτο στην αγορά περισσότερο απ' το Manta B! Παρουσιάστηκε το 1975 και μέχρι το 1988, η δεύτερη γενιά Manta πέρασε 557.940 φορές απ' τη γραμμή συναρμολόγησης.

Συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα Manta A και B πέρασαν απ' τη γραμμή συναρμολόγησης. Ένα μοντέλο σταθμός!

Πηγή caranddriver.gr/eidiseis