02 Αυγούστου 2019

ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Μια έρευνα της Eurostat δείχνει πως το 51% των Ελλήνων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει διακοπές για μια εβδομάδα το χρόνο ή παραπάνω.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αφορούν το 2018, πάνω απ' τους μισούς Ελληνες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ώστε να φύγουν έστω για μια εβδομάδα απ' την κατοικία τους. Φέτος πάντως, ως τώρα, παρατηρείται άνοδος στις διακοπές των Ελλήνων, με το λιμάνι του Πειραιά να έχει πληρότητα πάνω από 90% την τελευταία εβδομάδα στα δρομολόγιά του.

Η Ελλάδα στον συγκεκριμένο πίνακα της Eurostat για το 2018, είναι στην τρίτη θέση με το 51%, με τη Ρουμανία να έχει το χειρότερο ποσοστό (58,9%) και την Κροατία να ακολουθεί (51,3%). Ιδιο ποσοστό μάλιστα με την Ελλάδα έχει η Κύπρος, την ώρα που ο μέσος όρος στην έρευνα έφτανε στο 28,3%, κάτι που δείχνει ότι τα νούμερα είναι μεγάλα - κι απογοητευτικά - για την χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη το έχει η Σουηδία, η οποία είναι η μόνη χώρα που είναι σε μονοψήφιο αριθμό (9,7%). Ακολουθούν Λουξεμβούργο (10,9%), Δανία (12,2%), Αυστρία (12,4%) και Φινλανδία (13,3%).

Πηγή iefimerida.gr/ellada