12 Μαΐου 2020

ΚΩΔΙΚΟΣ COVID-19 Ή Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΨΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

Μετά από 2 μήνες τουλάχιστον που μας ταλαιπωρεί ο Κορονοϊός κι όσο μπόρεσα στο διάστημα αυτό να συλλέξω και να συνδυάσω κάποιες ειδήσεις, θα ήθελα να καταθέσω 10 σημεία που έχω ξεχωρίσει.

1) Δήλωση Τσιόδρα (αυτή προηγήθηκε, έγινε στις 25 Σεπτέμβρη 2019, στο CNN Greece): "Υπάρχει ένα δίκτυο 100 εργαστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο... Κατασκευάζουμε ιούς οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να παρασκευαστούν αποτελεσματικά εμβόλια."... Δηλαδή, δεν περιμένουμε να έρθει ένας ιός ώστε να καταβάλλουμε μετά πάσα δυνατή προσπάθεια και να τον αντιμετωπίσουμε βάσει των χαρακτηριστικών που θα παρουσιάσει, παρά τον κατασκευάζουμε από πριν, εμείς!

2) Δήλωση Τσιόδρα: Στα θύματα του κορονοϊού προσμετρήσαμε νεκρούς από άλλες αιτίες!... Ε, βέβαια, λέω εγώ, πώς θα πετύχουμε το σκοπό μας!

3) Δηλώσεις Τσιόδρα σχετικά με τις μάσκες: 1η: Δεν είναι απαραίτητες οι μάσκες. 2η: Επιβάλλονται οι μάσκες και με πρόστιμο. 3η: Οι μάσκες για άλλους είναι υποχρεωτικές και για άλλους δεν είναι... Είναι εντυπωσιακό, συμπληρώνω εγώ, η σταθερότητα που έχουν στις απόψεις τους μερικοί επιστήμονες! Διακεκριμένοι επιστήμονες, και πάλι προσθέτω εγώ, με συχνές ελεύσεις σε εκκλησιαστικούς χώρους!

4) Έγινε μια σοβαρή άσκηση επί χάρτου, όσο αφορά τη χειραγώγηση των μαζών, μέσω αποστολής μηνυμάτων και συμπλήρωσης εντύπων για τη χορήγηση, από πλευράς της πολιτείας, άδειας κυκλοφορίας των πολιτών!... Μη δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι απόλυτα φυσικό να αρέσκονται σε τέτοιου είδους ανάρμοστες τακτικές!

5) Δημιουργήθηκαν εμβόλιμα σε τακτική απογευματινή ώρα, καθημερινά δελτία ειδήσεων που ενώ ο στόχος είναι "επιφανειακά" η ενημέρωση για την αποφυγή της διασποράς του ιού, στο βάθος "βγάζει μάτια" η σκοπιμότητα για τη διασπορά της ακατάσχετης θανατολογίας και, κατ' επέκτασιν, του πανικού!

6) Μίλησα πριν, στο 4, για μη Δημοκρατικές κυβερνήσεις. Το 'γραψα άκριτα;... Για να δούμε τι λέει η συνέχεια του μενού: Δωροδοκήθηκαν τα ΜΜΕ με 20 εκ. για ν' ακούγεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, αυτή της Κυβέρνησης, η... σωτήρια! Δόθηκαν 20 εκατομμύρια στην κάστα των δημοσιογράφων η οποία ανέκαθεν χαρακτηρίζεται απ' τα υψηλά ιδανικά στα οποία είναι ταγμένη και που δεν είναι άλλα απ' την υπεράσπιση των συμφερόντων των πλούσιων και δυνατών της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.

7) Aφού η πανδημία - απ' ότι μας λένε τα κυβερνητικά στελέχη - δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα, τότε γιατί μας επέτρεψαν αυτές τις μέρες και βγήκαμε έξω κανονικά; Αν πραγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε γιατί κλειστήκαμε στα σπίτια μας τόσο καιρό;... Και γιατί στην τελική δόθηκε μια τέτοια αυστηρότητα στα μέτρα; Είναι γνωστό ακόμα και στ' αβάφτιστα βρέφη πόσο υποχώρησε (και θα υποχωρήσει κι άλλο) η οικονομία μας με τους ανεκδιήγητους αυτούς χειρισμούς! Και τα όποια αρνητικά δε θα εκδηλωθούν μόνο στο χώρο της οικονομίας αλλά και σ' άλλους τομείς, όπως ανθρώπινη ψυχολογία, σχέσεις κ.α. Βλέπετε, ο κατήφορος στη χώρα μας δεν έχει τελειωμό!

8) Στην ουσία, δεν υπήρξε ποτέ πανδημία! Όταν μιλάμε για πανδημία εννοούμε οι άνθρωποι σωριάζονται και πεθαίνουν στους δρόμους, κι αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο! Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο ιός έχει εντυπωσιακά αργή εξάπλωση στην Αφρική, στην ήπειρο που ακόμα και σήμερα η Ιατρική δε συναντά τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δυνατότητες για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

9) Από πλευράς θνησιμότητας, ο ιός προσεγγίζει αριθμητικά (δεν τα έχει φτάσει ακόμα) τα θύματα της εποχικής γρίπης για την οποία ποτέ στο παρελθόν δεν λήφθηκαν αντίστοιχα μέτρα!

10) Τα σήριαλ κι οι εκπομπές στην τηλεόραση ξεκίνησαν και συνεχίζονται κανονικά χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί στα γυρίσματα. Κατά τα άλλα, ο ένας μετά τον άλλο οι ηθοποιοί μετέχουν σε βιντεάκια όπου μας προτείνουν να υπακούμε στα κελεύσματα της Κυβέρνησης, φυσικά, πάντα για το καλό μας! Ναι, για το καλό μας! Και τι κάνουμε εμείς γι' αυτό; Εμείς, ναι! Support Art Workers! Αυτά με τους... ηθοποιούς! Να πάω και στους τραγουδιστές και να δούμε τις υψηλές αμοιβές τους; Θέλετε να δούμε ακόμα και τις όποιες ικανότητές τους ή κυρίως το κατά πόσο τα τραγούδια τους έχουν σχέση με την Τέχνη; Ας μην το τολμήσουμε καλύτερα, θα πικραθούμε! Κι εμάς ποια είναι η απάντησή μας και σ' αυτό; Πάλι Support Art Workers!... Ναι, γιατί στην τελική είναι "πιασάρικος" τίτλος και μας ανεβάζει! Π.χ. δε θα μπορούσαμε ποτέ να δηλώσουμε: "Υποστηρίξτε Τους Λουστραδόρους"...

 Αυτά είναι τα 10 σημεία που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Ποιο είναι λοιπόν το προφανές συμπέρασμα που εξάγεται απ' όλ' αυτά;... Δεν έχω λόγια!!! Ή μάλλον, έχω και... θα γίνω πιο συγκεκριμένος σε επόμενη ανάρτηση (αύριο 13 Μάη)!...