03 Μαΐου 2020

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπτώσεις απάτης, όπου επιτήδειοι σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα για ν' αποσπάσουν χρήματα!

Και ξεκινάμε πρώτα απ' την περίπτωση της Καλαμάτας. 26χρονος απατεώνας χρησιμοποιώντας... το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου της πόλης Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες της περιοχής (σε μια περίπτωση τηλεφώνησε στις 7 Απρίλη), αιτούμενος βοήθεια δήθεν για ενίσχυση του δήμου σε τρόφιμα, προσπαθώντας να τους εξαπατήσει μέσω τραπεζικής οικονομικής συναλλαγής.

Ευτυχώς, όμως, το παραμύθι του απατεώνα δεν έγινε πιστευτό και τα περιστατικά αυτά ήρθαν σε γνώση του Δημάρχου κι άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, με ενέργειες της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 26χρονου για απόπειρα απάτης.

Όσο αφορά την περιοχή της Λαμίας, την Τετάρτη 29 Απρίλη, απατεώνας παρουσιάστηκε ως... Αντιδήμαρχος Δήμου της Φθιώτιδας ο οποίος χρειαζόταν προϊόντα που θα μοίραζαν στους δημότες που είχαν ανάγκη και προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να εξαπατήσει γνωστό επιχειρηματία.

Πράγματι, ο επιχειρηματίας αρχικά πείσθηκε και του κατέθεσε χρηματικό ποσό, ωστόσο, αμέσως μετά, ευτυχώς, αντιλήφθηκε την απάτη. Έτσι, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία, με σωστές κινήσεις, βρήκε τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος εντοπίσθηκε και τελικά συνελήφθη στο σπίτι του, στα Λιόσια (συνεργάστηκαν τα αστυνομικά τμήματα Λαμίας και Φυλής).

Σ' έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, 1 τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων και 1 κινητό τηλέφωνο.

Πηγές: peloponnisosnews.gr και newsmessinia.blogspot.com