09 Απριλίου 2020

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!

Μια γυναίκα, περασμένα τα 70, μπαίνει σε κατάστημα σε κάποια πόλη της Ιαπωνίας. Προχωρεί αποφασιστικά κι εντελώς φανερά κι απροκάλυπτα κλέβει ένα προϊόν. Ο συναγερμός ηχεί, χαλάει τον κόσμο, τρέχουν οι φύλακες, τρέχει το προσωπικό, την αρπάζουν, την ακινητοποιούν και στη συνέχεια συλλαμβάνεται απ' τους αστυνομικούς που έχουν, εν τω μεταξύ, ειδοποιηθεί. Ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλια της, δέσμες φωτός απαυγάζουν τα γέρικα μάτια της, ένας στεναγμός ανακούφισης βγαίνει δειλά απ' το φράγμα των χειλιών της.

«Επιτέλους με πιάσατε», λέει ήσυχα και με σκυμμένο κεφάλι ακολουθεί τα όργανα καταστολής της εγκληματικότητας.

Μετά τις αναγκαίες διαδικασίες, οδηγείται στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή της. Ούτε λόγος για κλάματα. Πανευτυχής! Είναι η τρίτη φορά που την πιάνουν, η τρίτη φορά που θα εκτίσει την ποινή της!

Στη μεγάλη και βαθύπλουτη Ιαπωνία, εκατομμύρια ηλικιωμένοι ζουν στα όρια της φτώχειας, ή εντελώς πεινασμένοι κι απελπιστικά μοναχοί. Άνθρωποι που κάποτε δούλεψαν, πρόσφεραν, δημιούργησαν. Αξιοπρεπείς, νομοταγείς μέχρις υπερβολής, όπως συνηθίζουν οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου. Τώρα ρυπαροί θλιβεροί, απελπισμένοι! Εγκαταλελειμμένοι ακόμη κι απ' τους δικούς τους, που κι εκείνοι δουλεύοντας σαν τα ζώα, προετοιμάζουν το δικό τους άθλιο τέλος!

Στη μεγάλη περήφανη Ιαπωνία, χιλιάδες γέροι, μην έχοντας τα χρήματα για να μπουν σε οίκους ευγηρίας, χωρίς προηγούμενο παραβατικότητας, διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, για να μπουν στη φυλακή. Μπαίνουν και μόλις βγουν, ξαναμπαίνουν, γιατί στις φυλακές βρίσκουν αυτό που τους λείπει εκεί έξω. Το φαγητό κι η παρέα! Τα πλέον, δηλαδή, στοιχειώδη, που η τερατώδης και πάμπλουτη χώρα τους, τους τα στερεί.

Γιατί η μεγάλη Ιαπωνία είναι πλούσια μόνο για τους άρπαγες καπιταλιστές της και πάμπτωχη για τους γέρους της και τα εκατομμύρια των φτωχών της!

Πηγή viotianet.gr (δημοσίευση της Οφηλίας). Η επικεφαλίδα μπήκε απ' την παρούσα Ιστοσελίδα.