28 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ 2CV


Η ιδέα για ίδρυση Λέσχης 2CV & CITROEN δεν είναι Ελληνική. Στο εξωτερικό υπάρχουν εκατοντάδες Λέσχες, με μακρόχρονη ιστορία. Οι κατασκευαστικές ιδιορρυθμίες της CITROEN, απ' τον πληθωρικό «βάτραχο» ως τα αειθαλή δικύλινδρα, έχουν κερδίσει τις καρδιές όσων τα αγάπησαν, έτσι που σπάνια αλλάζουν μάρκα. Στην Ελλάδα, όπου λόγω της κατάστασης των δρόμων, η ασφάλεια κι η άνεση στην οδήγηση εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό απ' τ' αυτοκίνητο, η πρωτοποριακή ανάρτηση της CITROEN ενθουσίασε και κέρδισε πολλούς φίλους.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση και γνωριμία μεταξύ τους, ανήκει σ' ανθρώπους που έχουν κι αγωνιστική ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Οι πρώτες επαφές και συγκεντρώσεις έγιναν το 1985 και το Καταστατικό της Λέσχης εγκρίθηκε στις αρχές του 1986, αρχίζοντας επίσημα την ιστορία της. Η πρώτη εκδήλωση ήταν μια χειμωνιάτικη εκδρομή, τα Χριστούγεννα του 1985 στο καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας, με μισό μέτρο χιόνι σε 1252 μ. υψόμετρο, με 4 2CV, 2 PONY και 1 VISA.

Το Σεπτέμβρη του 1986 η Λέσχη βρήκε στέγη, νοικιάζοντας μια αίθουσα στο Πολύγωνο (Γκύζη), στην οδό Διστομίτου 15. Μέχρι τότε, οι συναντήσεις των μελών και φίλων γίνονταν στο... ουζερί του μέλους Κώστα Τσατσομαρίδη, στον Ταύρο. Σύντομα, προστέθηκαν κι άλλοι φίλοι στην παρέα. Απ' το 2000, η Λέσχη στεγάζεται στο Θησείο, στην οδό Θεσσαλονίκης 38.

Σήμερα η Λέσχη αριθμεί γύρω στα 100 μέλη και διοικείται από ένα 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται κάθε 2 χρόνια απ' τη Γενική Συνέλευση των μελών, που είναι το ανώτατο όργανό της. Μαζί εκλέγεται η 3μελής Ελεγκτική Επιτροπή.

Γύρω τους και μαζί τους, στις ομάδες και τα τμήματα, δουλεύουν αρκετά ακόμη μέλη. Όλοι έχουν δώσει και δίνουν για τη Λέσχη μεγάλο μέρος απ' το χρόνο τους (και τις οικονομίες τους). Έχουν αμελήσει δουλειές κι οικογένειες, έχουν ξενυχτήσει, έχουν κάνει άπειρα χιλιόμετρα κι είναι πάντα έτοιμοι να τα επαναλάβουν όταν χρειαστεί.

Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Λέσχη έχει να επιδείξει πλήθος εκδηλώσεων (εκδρομές και ταξίδια, αγώνες και παιχνίδια, τεχνικά σεμινάρια και γλέντια) και τη λειτουργία 5 τμημάτων Αγωνιστικό, Εκδρομικό, Τεχνικό, Περιπέτειας, Εκδηλώσεων.

Η συνδρομή είναι 72 ευρώ το χρόνο για τα μέλη του νομού Αττικής και 36 ευρώ για τα μέλη της επαρχίας και το κόστος εγγραφής είναι 7 ευρώ. Για να γραφτεί κάποιος μέλος, πρέπει να συμπληρώσει αίτηση προς το Δ. Σ. της Λέσχης μαζί με δυο φωτογραφίες . Η διαδικασία αυτή γίνεται για τα μέλη του νομού Αττικής στα γραφεία της λέσχης, ενώ για τα μέλη επαρχίας κατόπιν συνεννοήσεως.


Πηγές: κείμενο 2cvclub.gr και φωτογραφίες απ' το δίκτυο