26 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ COVID 19. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!

Η Προπαγάνδα Στο Όνομα Της Προστασίας

Το κοινωνικό πείραμα της πανδημίας, η επιβολή της μάσκας, τα μέτρα με τις σωρηδόν απαγορεύσεις, η πληρωμένη ενημέρωση μέσω των ΜΜΕ, οι κοινωνικές αποστάσεις, ο έλεγχος των ειδήσεων στο διαδίκτυο, η ποινικοποίηση στην διαφορετική άποψη, το νέο μοντέλο στην κοινωνία της πληροφορίας, το τηλεμάθημα, η εξ αποστάσεως εργασία, φέρνουν ένα νέο κοινωνικό μοντέλο. Την απομόνωση του ατόμου!

Η εργασία, τίθεται σε περιορισμό και προσφέρονται νέοι τρόποι, αναπτύσσοντας την τεχνολογία σε βάρος των θέσεων εργασίας. Στο όνομα της πανδημίας, κινεζοποιούν τα μεροκάματα και τις συντάξεις. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύνολό τους καταστρέφονται, για να πάρουν την θέση τους στο άμεσο μέλλον πολυεθνικές.

Η εκπαίδευση κι η φυσική παρουσία αντικαθίσταται ανεπιστρεπτί και παίρνει την θέση ένας δάσκαλος σε μια οθόνη, έχοντας απέναντί του απομονωμένους μαθητές, αλλά κι online έλεγχο.

Το σύνολο διασπάται σε μονάδες, ενώ ταυτόχρονα η κάθε αντίδραση – ακόμα κι η λεκτική – ποινικοποιείται, στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας.

Επιστήμονες εκτός του συστήματος, με διαφορετική άποψη απ' αυτούς που βρίσκονται εντός, φιμώνονται ή ακόμα περνούν πειθαρχικό.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα αποτελούν την κορωνίδα της πληρωμένης ενημέρωσης, επικεντρώνοντας στην κινδυνολογία και σε κατασκευασμένες στατιστικές.

Η Υποκρισία

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όλες οι κυβερνήσεις να κόπτονται για τη δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρωπότητας απ' την έλευση της πανδημίας.

Είναι οικονομικά συμφέροντα που εμπλέκονται σ' όλη την αλυσίδα. Πολυεθνικές, φαρμακευτικές, ερευνητικά κέντρα, πολιτικοί, επιστήμονες, οργανισμοί και πολλοί άλλοι έχουν αναγάγει την πανδημία σε μία κερδοσκοπική φρενίτιδα! Αν κοιτάξουμε τις στατιστικές και το μικρό σχετικά αριθμό θανάτων που προέρχονται απ' τον covid-19 σε σχέση με το φανταστικά μεγάλο αριθμό θανάτων που προέρχονται απ' την έλλειψη τροφής και νερού κι από τόσες άλλες σοβαρότερες ασθένειες, θα οδηγηθούμε σε πολλά χρήσιμα και δυστυχώς, θλιβερά συμπεράσματα.

«Η Απαρχαίωση Του Ανθρώπου»

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα απ' το «Die Antiquiertheit Des Menschen» («Η Απαρχαίωση Του Ανθρώπου»), opus magnum του Γερμανού φιλοσόφου Γκύντερ Άντερς. Γραμμένο το 1956 περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια ένα μέλλον που ταυτίζεται με τις πιο ζοφερές στιγμές του δικού μας παρόντος:

«Για να καταπνιγεί κάθε εξέγερση πριν ακόμη προλάβει να εκδηλωθεί δεν απαιτούνται βίαια μέσα. Οι χιτλερικές μέθοδοι είναι ξεπερασμένες. Αρκεί να δημιουργηθούν εξαρτήσεις τόσο ισχυρές ώστε η ιδέα και μόνο της εξέγερσης να μην έρχεται στο μυαλό κανενός.

Θα ήταν ιδανικό η διαμόρφωση των ατόμων να ξεκινάει απ' την ώρα που γεννιούνται, με τη συρρίκνωση των έμφυτων ικανοτήτων τους. Κατόπιν, η εξάρτηση θα θωρακιστεί με το δραστικό περιορισμό της παιδείας, προσανατολισμένης στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ένα ακαλλιέργητο άτομο έχει στενό ορίζοντα σκέψης κι όσο η σκέψη του περιορίζεται σε ασήμαντες ασχολίες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξεγερθεί. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε η πρόσβαση στην πραγματική γνώση να γίνει ολοένα δυσκολότερη για τους πολλούς.

Θα χρησιμοποιείται η πειθώ κι όχι η ωμή βία. Θα προβάλλονται μαζικά, μέσω της τηλεόρασης, «ψυχαγωγικά» προγράμματα που θα κολακεύουν πρωτίστως το συναίσθημα και τα ένστικτα. Το πνεύμα θα απασχολείται με ό,τι ελαφρύ, ασήμαντο, παιδαριώδες. Σ' ένα περιβάλλον ακατάσχετης φλυαρίας με αδιάκοπη μουσική υπόκρουση η ανάπτυξη της σκέψης θα παρεμποδίζεται. Το σεξ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπίνων ενδιαφερόντων - δεν υπάρχει καλύτερο κοινωνικό ηρεμιστικό!

Γενικά, θα κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους για ν' αποβάλουν τη σοβαρότητα απ' την ύπαρξη, να γελοιοποιήσουν τα υψηλά ιδανικά, να καλλιεργήσουν μια διαρκή απολογία της ελαφρότητας, έτσι ώστε η διαφημιστική ευφορία να γίνει το μοντέλο της ανθρώπινης ευτυχίας κι υπόδειγμα της ελευθερίας.

Ό,τι αποκοιμίζει τη διαύγεια του μαζικού ανθρώπου είναι κοινωνικά ωφέλιμο, ό,τι απειλεί να τον αφυπνίσει πρέπει να διακωμωδηθεί, να καταπνιγεί, να καταπολεμηθεί. Κάθε θεωρία που θα αμφισβητεί το σύστημα πρέπει να καταδικάζεται ως ανατρεπτική και τρομοκρατική, το ίδιο κι εκείνοι που την υποστηρίζουν.»

Πηγή eleftherotypia.gr (Γιώργος Αυγερινός)