30 Ιουλίου 2020

ΤΑ 95Α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ SITE

Χθες, Τετάρτη 29 Ιούλη στις 9 μ.μ., γιορτάστηκαν τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, στο πατρικό του σπίτι, στο Γαλατά του Δήμου Χανίων.

Με αφορμή τα γενέθλια του Μίκη, εγκαινιάστηκε ο νέος ιστότοπος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη με το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης - Οδηγός» στη διεύθυνση https://mikisguide.gr.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει τα «Άπαντα Θεοδωράκη» οπότε αποτελεί ένα οδηγό έρευνας, μελέτης, εκπαίδευσης και πληροφόρησης, έναν «εξερευνητή» του Μίκη Θεοδωράκη.

Ένας οδηγός που παρουσιάζει στον αναγνώστη συνοπτικά κι εκτεταμένα το έργο, τη δράση και την προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως επίσης παρουσιάζει και το πώς τον είδαν, τον έκριναν, τον βλέπουν και τον κρίνουν οι σύγχρονοί του.

Αναλυτικά, στο συγκεκριμένο ιστότοπο βρίσκονται συγκεντρωμένα και ταξινομημένα τα σημαντικότερα σχετικά θέματα με το Μίκη Θεοδωράκη, το έργο και τη δράση του:

* αρθρογραφία, ομιλίες, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, διαλέξεις, αποσπάσματα από βιβλία, μελέτες, δοκίμια, μονογραφίες, δημοσιευμένη αλληλογραφία, φυλλάδια προγραμμάτων κι ειδικές εκδόσεις.
* ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικά αποσπάσματα, βίντεο κι ηχογραφήσεις απ' το διαδίκτυο, όπως: τηλεοπτικές εκπομπές, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, πρεμιέρες έργων και σημαντικές παραστάσεις.
* αφιερωμένες ιστοσελίδες και συνδέσεις με τους παραγωγούς και τους εκδότες του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, για τα αρχεία Θεοδωράκη και τις ηλεκτρονικές πηγές τους.

Διαχειριστής του νέου αυτού ιστότοπου είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αγοραστάκης.

Φιλοδοξούμε κι ελπίζουμε o #mikisguide να γίνει ένα εργαλείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν και να εμβαθύνουν στα θέματα «Θεοδωράκη» και Ελληνικού Πολιτισμού.

Πηγή cretalive.gr/politismos